Wetenschap de klas in!

Boeken

In de boekenreeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in!' laten we zien hoe je wetenschap in het basisonderwijs brengt via onderzoekend leren. In elk boek staan drie wetenschappelijke thema’s centraal. Elk thema bevat een beschrijving van de inhoudelijke achtergrond en een reeks activiteiten. Daarnaast beschrijven we stap voor stap hoe je leerlingen kunt begeleiden bij het opzetten van hun eigen onderzoek. De boeken zijn een inspiratiebron voor leraren die wetenschap en onderzoekend leren de klas in willen brengen!

Klik op het boek voor de bijbehorende materialen, werkbladen, links en filmpjes.

 

Inhoud boeken

Klik op het boek om meer over de inhoud te lezen en te bestellen.

Een aantal hoofdstukken zijn vertaald en gebundeld in een Engels boek: Language of the senses, DNA, Understanding each other, The Higgs boson

Vanaf boek 4 zijn alle activiteiten concreet en in detail beschreven, zodat ze makkelijk zijn uit te voeren in de klas. In boek 1 t/m 3 zijn de projecten beschreven vanuit de ervaringen van de deelnemende leraren.

NIEUW: Leidraad onderzoekend leren

Als je een project onderzoekend leren wilt uitvoeren, dan heb je de leidraad onderzoekend leren nodig. Deze leidraad hebben we als apart boek uitgebracht (jan 2019) en is te koop of online te downloaden. In de leidraad staat stap voor stap beschreven hoe je een project onderzoekend leren uit kunt voeren in de klas volgens de zevenstappendidactiek van Van Graft en Kemmers (2007).

BESTEL HET BOEKENPAKKET